Siniša Marković – Neverna
25 Mar 2016 | Single

Biografija

Biografija
Ime
Siniša Marković
Datum rođenja
27. decembar 1980.
Mjesto rođenja
Višegrad, BiH

Siniša Marković, rođen 27. decembar 1980. godine u Višegradu.

Osnovnu i srednju školu završio je u svom rodnom gradu, gdje je proveo djetinstvo i mladalačke dane. Diplomirao u Bijeljini gdje je stekao zvanje diplomirani inžinjer informatike.

Ljubav prema muzici rodila se u djetinstvu, te je prve muzičke korake napravio sa 12 godina. U 14. godini upisuje muzičku školu odsjek „Harmonika i klavijature“. Tri godine svirao je u KUD-u Višegrad. Prvi bend sa kojim počinje javne nastupe je „Slomljeno srce“, zatim „Univerzal bend“, gdje bilježi veliki broj uspješnih nastupa. Kao afirmisani muzičar, svoju muzičku karijeru nastavlja u „Extra bendu“ sa kojim nastupa širom RS, Srbije i dijaspore. Početkom 2013. godine izlazi iz benda i osamostaljuje se…

U januaru 2013. snimio je prvu svoju pjesmu pod nazivom „Loša procena„. Spot je snimljen u Etno selu Stanišić.

Krajem 2013. godine Siniša se pojavljuje na BN Music TV. Kao samostalnom muzičaru posao kreće uzlaznom putanjom i Siniša snima pjesmu pod nazivom „Maca“, sa kojom se pojavljuje na DM sat TV. 2015. godine Siniša se sa porodicom seli u Beograd i kreće saradnju sa Br:Enter music sa kojim bilježi veliki broj nastupa.

U martu 2016. godine Siniša potpisuje ugovor sa Grand produkcijom i izdaje 3 pjesme za tu izdavačku kuću.

Razne vrste nastupa, od klubskih svirki, rođendana, do svadbi, matura i drugih zabava. Uvijek raspoložen za dobar štimung u šta ste se mogli uvjeriti ako ste bili na nekim Sinišinim nastupima!!!